BLOG

Advocaat Vanspeybrouck

Cookies en GDPR II

02-02-2020 GDPR/AVG

In onze vorige blogpost haalden we al aan dat er op 17.12.2019 werd er een belangrijke beslissing  werd genomen door de Gegevensbeschermingsautoriteit of de vroegere Privacycommissie.i.v.m. het gebruik van (analytische) cookies. 

Het zal wat inspanning vragen om iedere website te gaan aanpassen. 

Er wordt aangeraden om een pop-up venster te laten verschijnen bij het eerste bezoek aan de website met de vermelding van de cookie-policy. Tegelijkertijd krijgt de surfer dan de keuze welke soort cookies er allemaal op zijn/haar pc mogen worden geïntstalleerd. Net zoals bij nieuwsbrieven mogen er ook hier geen keuzevakken al automatisch zijn aangevinkt (uitz. essentiële cookies).

Vooraleer verder te kunnen zal de bezoeker een keuze moeten maken. Idealiter worden deze voorkeuren ook bijgehouden, ten einde latere discussies te vermijden. 

Op de markt bestaan er diverse leveranciers die dergelijke software aanbieden. 

Voor meer informatie omtrent dit onderwerp, kan u vrijblijvend contact opnemen met het kantoor.