Dagvaarding ontvangen voor de Politierechtbank?
Laat u gratis bijstaan door een specialist!

Wist u dat 7 op de 10 voor de Politierechter verschijnt zonder bijstand van een raadsman?

Nochtans heeft u meestal recht op de gratis bijstand van een advocaat via uw rechtsbijstandverzekering. 

U kunt uiteraard altijd uzelf verdedigen voor de politierechter, maar het verkeersrecht is een complexe materie en iedereen wenst een strenge veroordeling vermijden of wenst graag zijn rijbewijs te behouden.

Uw advocaat kan vanuit zijn ervaring u hierin bijstaan. Ook al gaat het "maar" om een flitsboete of overdreven snelheid.

Een raadsman kent immers als geen ander de procedureregels inzake verkeersrecht.

Voorts kan deze wijzen op specifieke of verzachtende omstandigheden waarmee de rechter op juridische of feitelijke gronden kan overtuigd worden dat u geen of toch geen volledige schuld treft.

Zelfs als u wel schuldig bent, kan een goede argumentatie een groot verschil betekenen voor de uiteindelijke straf die u krijgt. Weet dat de laatste jaren de straffen behoorlijk strenger zijn geworden en dat een alcoholslot bij intoxicatie of dronkenschap al veel sneller wordt toegepast.

Wist u dat de eenmalige betrapping op het rijden onder invloed van drugs al kan leiden tot een levenslang ongeschiktverklaring (rijverbod) om met een voertuig te rijden?

De bijstand door een ervaren raadsman hoeft niet noodzakelijk duur te zijn.

Veel mensen vergeten dat zij recht hebben op  een gratis advocaat indien zij een rechtsbijstandverzekering hebben afgesloten. Het ereloon en kosten van hun raadsman worden dan vereffend door hun verzekering.

Deze verzekering wordt meestal standaard samen met de autoverzekering afgesloten.

Neem vandaag nog contact op om meer informatie omtrent dit onderwerp te bekomen.


In onze blog gaan we nog verder in op volgende onderwerpen: 

Brochure verkeersslachtoffers