Tekst

Vroeg of laat komen mensen toch eens in aanraking met de strafrechter. Dit kan zijn als slachtoffer, of ook als dader.

Strafrecht 0

Het strafrecht kent veel valkuilen en is dikwijls onbekend terrein voor leken.

Meestal komt men al snel in de complexiteit van het strafrecht terecht, met zijn eigen taal, eigen gebruiken en vooral ook valkuilen.

Of je nu slachtoffer bent van een diefstal, of dader in het veroorzaken van een verkeersongeval, de strafprocedure blijft vaak erg ingewikkeld.

Laat u dus altijd bijstaan door een raadsman die u professioneel doorheen alle etappes die bij het strafrecht komen kijken kan loodsen en uw rechten optimaal kan doen gelden.

Van bij de eerste ondervraging of ontvangst van de dagvaarding tot de uitspraak en zelfs desgevallend zelfs bij de strafuitvoering. 

meer

Nicolas

Wanneer raadpleegt
u het best
een advocaat?

  1. Bij een ondervraging bij de  Politie/Onderzoeksrechter
  2. Als  slachtoffer van een misdrijf
  3. Bij de Politierechtbank
  4. Bij de Correctionele Raadkamer
  5. Bij de Correctionele Rechtbank
  6. Bij de strafuitvoering
  7. Bij Cassatieberoep
Uitvoering van een gevangenisstraf van 2 tot 3 jaar
U bent gedagvaard
Uw rechten als slachtoffer van een misdrijf
U bent slachtoffer
Een advocaat: beter vroeg dan laat.

Communicatie is een essentieel onderdeel in het leven van eenieder. Vrijwel elk geschil is te wijten aan een fout in de communicatie tussen de betrokken partijen. Een klein misverstand kan al snel uitmonden in een hoog oplopende ruzie. Zakelijk of privé.

‘Een advocaat beter vroeg dan laat’ is dan ook de zeer toepasselijke slagzin van de Orde van Vlaamse Balies, de overkoepelende organisatie van de advocaten in Vlaanderen.

Het is net in het prille begin van een discussie dat een advocaat het verschil kan maken. Hij hoeft zich daarvoor niet noodzakelijk openlijk te manifesteren.

Soms kunnen een aantal kleine raadgevingen al voldoende zijn. Meestal kan u dan een dure en/of lange gerechtelijke procedure vermijden. Aarzel vooral niet en contacteer mij wanneer u een juridisch probleem heeft.

Een vroege aanpak verhoogt uw slaagkansen immers fors. Een eerste consultatie (30 minuten) is bovendien gratis en totaal vrijblijvend.