Slachtoffer van een misdrijf

De strafprocedure is ingewikkeld, zeker ook voor het slachtoffer.

De laatste jaren heeft de wetgever echter slachtoffers ook meer rechten gegeven.

Afhankelijk of u enkel aangifte doet bij de politie, of u zich registreert als benadeelde persoon of u zich burgerlijke partij stelt voor de onderzoeksrechter, wordt u minder of meer betrokken bij het strafproces tegen de mogelijke dader.

Met de hulp van een raadsman kunnen ook zij door middel van een aantal doelgerichte verzoekschriften, een strafonderzoek in een bepalende richting sturen. Er kan bijvoorbeeld gevraagd worden om bepaalde pistes verder te gaan onderzoeken of bepaalde getuigen te gaan verhoren.

Een advocaat kan u hierin advies geven en pleit voor u in de rechtbank. 

Slachtoffer van een misdrijf

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie omtrent dit ondewerp.

Ik help je graag verder